Documental històric – Indústria surera i tapera del nostre poble

Benvolguts veïns i veïnes,

🎬 L’Ajuntament de Darnius està impulsant la creació d’un *documental històric* que reculli la memòria oral relacionada amb la indústria surera i tapera del nostre poble. El projecte té l’objectiu de recollir en un  document perdurable la importància d’un producte que ha marcat no només el nostre poble sinó la comarca i el país.

‼️ ️ És per aquest motiu que fem una crida perquè qualsevol persona de Darnius, o vinculada amb el municipi, pugui participar en l’elaboració de l’audiovisual de diferents maneres:

1️⃣ *Imatges i documents antics.* Si tens fotos antigues, factures velles, actes administratius o arxius històrics relacionats amb el suro al poble. 

2️⃣ *Testimoni.* Si coneixes a algú que pugui aportar experiències pròpies o anècdotes rellevants sobre el sector al municipi o si tu mateix ho podries fer. Es donarà preferència a les persones nascudes abans del 1950. 

3️⃣ *Col·laborar.* Si tens coneixements en periodisme, disseny gràfic, audiovisual, fotografia, història, informàtica, xarxes socials o simplement t’agradaria formar part d’un projecte audiovisual. 

🎥 Els interessats poden contactar amb l’Ajuntament de forma presencial o bé telefònicament 972 535015 o per correu electrònic a ajuntament@darnius.cat. Els documents i les imatges que s’aportin en format físic seran retornades a les persones que les hagin entregat després d’haver-ne arxivat una còpia de l’original. 

👉  Les entrevistes es faran properament a l’Ajuntament i altres ubicacions de Darnius, l’encarregat de conduir-les serà el periodista Pau Llosa i estaran supervisades per l’historiador local, Pere Perxés.

🙏 Moltes gràcies a tota col·laboració.